Be My Tv.

Var på något efterfestliknande häromdan när diskussionen uppstod hur det kommer sig att MTV kunde bli så jävla kasst. Från det att kanalen startade under 80-talet, till det att den sakta förföll till den skit det är idag. MTV hade världens bästa koncept, namnet stod för "Music TeleVision" och de skulle visa musik 24 timmar om dygnet. Och till en början var det så. Kanalen visade inget annat än musik - sedan är det alltid diskutabelt huruvida musiken var bra eller inte - Men man höll sig till konceptet, 100% musik. Det var den ultimata musikkanalen.

Sen började man bitvis smyga in andra program, sakta men säkert. Helt plötsligt satt man där med program där någon snubbe har en rostig bil för 500 spänn som knappt rullar fram, nån byter ut 99% av bilen och monterar in ett playstation 3 i varje säte, en minifrys, ett högtalarsystem som tar upp halva baksätet och slutligen en grill i skuffen. Helt plötsligt satt man där med den senaste generationen White Trash, 15-16-åringar som ska föda barn och bilda familj utan att ens gått ut skolan. Helt plötsligt satt man där med program där osäkra tonåringar tävlar om vem som har lägst självkänsla för att bli Paris Hilton's nya "BFF".

Helt plötsligt satt man där och undrade vad fan som hände.

Vad har dessa program med musik att göra? Enligt MTV's svenska hemsida sänder dom 122 olika program, av dessa är 109 inte musikrelaterade. Det innebär alltså att 13 av 122 program är musik/om musik. Vilket då innebär att den tidigare siffran 100% musik nu är nere på 10% musik. Någon verkar fulltsändigt ha tappat konceptet någonstans under vägen. Vilket är jävligt synd. JAG hade älskat kanalen om dom hade spelat musikvideor dygnet runt. Bortsett från att jag aldrig hade kommit ifrån tv:n då alltså. Men det lär ju inte hända. Nu har kanalen dessutom valt bort det tidigare namnet "Music Television", nu heter den kort och gott bara MTV.

Vad styrelsen hävdar att namnet står för nu är ju dock en intressant fråga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0